Blog

Stiffel Cintya: “A fotózás számomra nemcsak egy hobbi, hanem terápia, megnyugvás és önkifejezés is”

Ahogy betekintést kaptunk Cintya világába, teljesen magával ragadott minket a meghitt vidéki életérzés. Köszönjük, hogy megosztotta velünk kedves gondolatait a klubbal kapcsolatban is.

Kövesd Cintyát Instagram-on, és akár YouTube-on is.

Cintya vagyok, hobbifotós. Jelenleg egy lassabb vidéki életet élek a férjemmel és két gyerkőcünkkel.

Az életem nagy részét városban töltöttem, ahol minden nap a megszokott felgyorsult életet éltem.

De valahogy a szívem mindig is arra vágyott, hogy nyáron virágok között szaladjak egy mezőn, hallgassam a madarak dalát, miközben virágokat, zöldségeket ültetek a kertben, saját kenyeret sütök a családnak. Megpróbálni nem rohanni, valamint odafigyelni az engem körülvevő dolgokra.

Kicsit több, mint két éve teljesült az álmom, vidékre költöztünk, ami egyben lelkem lecsendesedését jelentette. Azon kezdtem el dolgozni, hogy egy lassabb, kiegyensúlyozottabb életet éljünk, és észrevegyük, hogy mennyi szépség rejlik az egyszerű dolgokban.

Ahogy telt az idő, a természet lett az a hely, ahová menekülhetek, ahol önmagam lehetek, és ahol a legjobban szeretek időt tölteni és fotózni.

A fotóimmal az apró, egyszerű hétköznapi örömök megosztása a célom, hogy megmutassam, hogy ebben a modern és gyors világban is le tudunk lassulni néhány pillanatra. Megpróbálhatunk úgy élni, hogy az a lelkünknek és testünknek is tápláló legyen.

Sokszor álmodozom a régi letűnt korokról, szeretek azon elmélkedni, vajon hogyan élhettek a déd- és üknagymamáink. Közel áll hozzám a vintage stílus, ezért igyekszem a megörökített pillanataim nagy részével nosztalgikus hangulatot teremteni, hogy egy pillanatra kiszakadjunk a mókuskerékből és elrepülhessünk egy csendesebb világba.

A fotózás számomra nemcsak egy hobbi, hanem terápia, megnyugvás és önkifejezés is.

Hobbiként néhány éve már része az életemnek a fotózás, de sokszor éreztem azt, hogy nem elég jók a fotóim, valami még hiányzik. Szerettem volna mélyíteni a tudásomat, de valahogy sohasem bukkantam olyan tananyagra, amit elképzeltem.

Tavaly egyszercsak teljesen véletlenül rábukkantam a Kattanjki Klubra, és mosolyogva azt gondoltam: végre itt egy tökéletesen felépített tananyag, amelyből könnyedén tanulhatok, egy kedves közösség, ahol bátran kérdezhetek és sok-sok rokonlélek.

Azonnal beleszerettem tananyagok tematikájába, a klub hangulatába és nem volt számomra kérdés, hogy nekem is a klubban a helyem.

Stiffel Cintya, az ilyen volt 2023 kihívás nyertese a Kattanjki Klubban

További cikkek

Kattanjki online tanfolyam

Meg lehet tanulni fotózni online?

Az őszinte válasz az, hogy természetesen nem. Csakis úgy tanulhatsz meg fotózni, hogy mész és nyomod a gombot. Azaz gyakorolsz. Látni kell azonban, hogy ez