Blog

Podányi Tímea: “A klub kihívásait igazán szeretem”

“A klub kihívásait igazán szeretem, mert egyre többször kellett határidőre dolgozni, újra és újra előkerült a gépem, emellett folyamatosan visszajelzések érkeznek a házi feladatokra a mentoroktól, melyek szintén nagyon hasznosak”

Tímea bemutatkozását olvasva nosztalgikus érzés fog el, ahogy arról mesél, hogyan kezdte a fotózást. Köszönjük Timinek, hogy megosztotta velünk a történetét!

“A fotózás gyerekkorom óta a hobbim, vittem az osztálykirándulásokra a kis filmes befűzős kompakt gépet és hívattam elő a képeket. Nem igazán léptem szintet, megmaradtam a kompakt gépeknél, nyaralásokon, bulikon fotóztam.

Végül a diplomámat turizmusból végeztem el és ebben a szakmában helyezkedtem el. Imádtam egészen a covidig, ebben is dolgoztam. Majd miután elvesztettem az állásomat és nem találtam újat, utolsó utáni pillanatban beiratkoztam egy fotós OKJ képzésre, amit nagyon szerettem, a kreatív feladatok, a tanulás gyógyító hatással voltak a lelkemre is.

Ekkor vettem meg a fényképezőgépemet, mely egy Sony A7III volt + kit objektív. Mivel testvérem operatőr, megegyeztünk, hogy együtt fogjuk használni azt. Az OKJ tanfolyamon egy kedves csoporttársam hívta fel a figyelmemet Ingrid videóira, így szippantott be a Kattanjki.

Az OKJ tanfolyam elvégzése után megszületett a kisfiam, költöztünk, a fényképezőgép nem került elő, egy-két alkalmat leszámítva. 2023-as évem a tanulásról szólt, ajándékba kaptam egy Sigma Art 35mm objektívet, mely azóta ráragadt a gépre, imádom.

A gyerekeim mellett a fényképezőgéppel való gyakorlás volt az egyetlen kikapcsolódásom, workshopokra jártam, videókat néztem és elsőként csatlakoztam a szeptemberben induló Kattanjki Klubba, Fénymester szinten.

A klub kihívásait igazán szeretem, mert egyre többször kellett határidőre dolgozni, újra és újra előkerült a gépem, emellett folyamatosan visszajelzések érkeznek a házi feladatokra a mentoroktól, melyek szintén nagyon hasznosak.

Legközelebb hozzám a családi lifestyle típusú fotózások állnak, mindig hatalmas élmény együtt nevetni a családokkal és ezt nagyon szeretem megörökíteni.”

Podányi Tímea, a Valentin kihívás nyertese a Kattanjki Klubban

További cikkek

Kattanjki online tanfolyam

Meg lehet tanulni fotózni online?

Az őszinte válasz az, hogy természetesen nem. Csakis úgy tanulhatsz meg fotózni, hogy mész és nyomod a gombot. Azaz gyakorolsz. Látni kell azonban, hogy ez