Blog

Németh-Nagy Donatella: “A fotózás mindig is az életem része volt”

“A fotózás mindig is az életem része volt, és titkon mindig abban reménykedtem, hogy egyszer talán több is lehet majd mint hobbi.”

Köszönjük Németh-Nagy Donatellának, hogy megosztotta velünk, hogy honnan indult a fotós pályafutása. Szívből örülünk, hogy a Kattanjki Klub közösségét inspirálónak tartja, hiszen pontosan az a célunk, hogy támogató közösség vegye körül tagjainkat a céljaik, vágyaik elérése érdekében.

Kövesd Donatellát a Facebookon!

“Fotózás… ha erre a szóra gondolok, legelőször egy tekerős műanyag kisgép jut eszembe, amit az osztálykirándulásokra hordtam magammal. Utána egy Canon gép (Canon Sure Shot A-1), amit a nővérem talált a francia tengerparton.

Ezeket koptattam addig, amíg bírták. 2006 körül lett meg az első digitális fényképezőgépem, amelyet szintén addig használtam, amíg működött, sok emléket gyártva magamnak és a családomnak. A fotózás mindig is az életem része volt, és titkon mindig abban reménykedtem, hogy egyszer talán több is lehet majd mint hobbi.

Az idő azonban telt, és mindig volt valami fontosabb, ami háttérbe szorította ezt a vágyat. 2018-ban kaptam a férjemtől a mostani felszerelésem (Nikon D5300), ami sokáig kihasználatlanságra volt ítélve. A tanulás, a munka háttérbe szorította a hobbikat az életemben.

2022-ben megszületett a kisfiunk, ami meghozta az áttörést ebből a szempontból is. A vágy, hogy kis életének minden fontos pillanatát megörökítsem arra ösztökélt, hogy fotózzak. Úgy éreztem ez olyan mint egy gépszíj.

Ekkor találtam a Kattanjki oldalát, majd csatlakoztam a klubhoz is. Ez a támogató közösség arra inspirál, hogy mindig jobb akarjak lenni, a kihívások és házi feladatok pedig arra, hogy mindig dolgozzak valamin.

Nagy megtiszteltetésnek vettem, hogy az egyik kihívás alkalmával az én képemet választották nyertesnek. Köszönet Ingridnek és minden mentornak, hogy segítenek megtalálni a fotózásban rejlő lehetőségeinket.”

Németh-Nagy Donatella, a nézőpont kihívás nyertese a Kattanjki Klubban.

További cikkek

Kattanjki online tanfolyam

Meg lehet tanulni fotózni online?

Az őszinte válasz az, hogy természetesen nem. Csakis úgy tanulhatsz meg fotózni, hogy mész és nyomod a gombot. Azaz gyakorolsz. Látni kell azonban, hogy ez