Blog

Mi az a Kattanjki? Közösség, filozófia, fejlődés

A Kattanjki egy egyedülálló fotós közösség, amely mind a kezdő, mind a haladó fotósokat szívesen fogadja. Nem számít, hogy hobbiból fotózol vagy ez a hivatásod, összeköt minket a fotózás szeretete!

Itt a helyed, ha imádod megörökíteni a pillanatokat, feltölt a kreatív alkotás öröme vagy éppen kikapcsolódás céljából készítesz képeket

Nemcsak fotózunk, hanem összetartó közösséget alkotunk és egymást támogatva tanulunk és fejlődünk!

A Kattanjki egy olyan fotós közösség, ahol ötleteket meríthetsz, tanulhatsz, fejlődhetsz, méghozzá online tanfolyamok és személyes találkozók által. Ahol inspirálódhatsz mások munkáiból, és támogatást kaphatsz az alkotásaidhoz.

Itt mindig lesz valaki, aki segít, ha elakadsz, vagy ha csak egy kis löketre van szükséged a kreativitáshoz. Tanulunk egymástól és egymással, és így mindenki a saját tempójában, magához képest fejlődhet.

A Kattanjki filozófia alapja a segítőkészség és az építő visszajelzés. Célunk, hogy pozitív és támogató környezetet teremtsünk, ahol szabadon megoszthatod az alkotásaidat. Anélkül, hogy kéretlen, kekeckedő kritikát kellene bárkitől is hallgatnod.

A Kattanjki története 2020-ig nyúlik vissza

A karantén váratlan helyzet elé állított minket. Az otthonlét, a bezártság és a bizonytalanság hívta életre ezt a közösséget, ahol a fotózással “kattanhatunk ki” a hétköznapokból. Terápiás céllal, apró reménysugarat hozva az életünkbe.

Először csak egy Facebook csoportként indultunk, ahol megoszthattuk egymással az alkotásainkat és tapasztalatainkat. Ekkor kezdődtek a különböző témájú kihívások, amelyek rendesen megmozgatták a tagok fantáziáját. Még közös blogot is indítottunk, hogy még több hasznos tartalommal segítsük a közösséget a fejlődésben.

Időről-időre folytatjuk a kihívásokat is, ha szeretnél részt venni, csatlakozz bátran a Kattanjki Facebook csoporthoz, és keresd az aktuális feladatot a kiemelt posztok között!

A kihívásokből nőtték ki magukat a Kattanjki Fotópályázatok, amelyek a második alkalomtól kezdődően a Fotoplus támogatásával valósultak meg. Azóta is számíthatunk rájuk, minden nagyobb projektünk mögé beálltak!

Később Kattanjki Workshopokat is szerveztünk, amelyek online tanfolyamként is éltek tovább. Ezek lehetőséget nyújtottak arra, hogy a résztvevők elmélyítsék a fotózással kapcsolatos tudásukat, Ihász Ingrid és Akszjonovics Aljona vezetésével. Új technikákat és trükköket tanultak, hogy még kreatívabb és érzelmekkel teli képeket készíthessenek.

Az egyik legnagyobb hatású projektünk a Kattanjki Mentorprogram volt, amelyen 80 fotós vett részt élőben, és még több tucat fotós utólag is, online tanfolyam formájában.

Ez a komplex oktatási program lett az alapja a Kattanjki Klubban képviselt, mára már kiforrott módszernek, amely a tanulás – gyakorás – visszajelzés hármasára épül. Hiszen a kiváló tananyag még csak az első lépés, csakis akkor fejlődhetsz, ha el is kezded alkalmazni a tanultakat és egy tapasztalt mentortól kapsz visszajelzést, hogy hogyan válhatsz még jobbá.

A Kattanjki Klub egy exkluzív lehetőség, ahol mélyebben kapcsolódhatsz a közösséghez, a legjobb hazai fotósoktól, minőségi oktatóanyagokból tanulhatsz, hozzáértő, építő visszajelzést kaphatsz a fotóidra, és részt vehetsz a klubeseményeinken is.

Érdekel a dolog? Várunk szeretettel!

Ha a Klub éppen nincs nyitva, akkor mindenképpen jelentkezz a nyitási értesítőnkre, hogy ne maradj le a következő csatlakozási lehetőségről!

További cikkek

Kattanjki online tanfolyam

Meg lehet tanulni fotózni online?

Az őszinte válasz az, hogy természetesen nem. Csakis úgy tanulhatsz meg fotózni, hogy mész és nyomod a gombot. Azaz gyakorolsz. Látni kell azonban, hogy ez