Blog

Mennyire kell drága és profi felszerelés a fotózáshoz?

Mi a Kattanjki Klubban azt valljuk, hogy a kiváló fotókhoz nem feltétlenül van szükség drága felszerelésre. A legkörültekintőbb válasz persze az lenne, hogy “attól függ”, és bizony még az is véleményes, hogy kinek mi drága.

Nálunk nincs felszerelés mánia

Tagjaink a legkülönbözőbb szintű kamerákkal fotóznak a mobiltól a kompakt fényképezőkön át egészen a profi tükör nélküli gépekig. Ez egyáltalán nem szempont nálunk, senki sem foglalkozik vele, a másiknak mije van. Csakis a végeredmény számít.

Hiszünk benne, hogy a tudatos fotózással, a körülmények alakításával és kreativitással szinte bármilyen felszereléssel kiváló fotók alkothatók.

Azt azonban meg kell tanulni, hogy hogyan hozhatod ki a felszerelésedből a legtöbbet, és ebben lépésről lépésre segítünk. Ha kezdőként néhány alapvető összefüggést és beállítást megértesz, akkor sokkal közelebb kerülsz ahhoz, hogy megalkosd azt a képet, amire vágysz.

Persze, vannak olyan helyzetek és esetek, amelyekhez profi fotófelszerelésre van szükség, de ezek jellemzően a fotózás speciális területeihez és a fotós munkához kapcsolódnak. Nem feltétlenül a kreatív alkotáshoz, amiben szabad kezed van.

Azokban az esetekben, amikor van hatásod a fotózás helyére, idejére, fényviszonyaira, a legöbbször még egészen kezdő felszereléssel is valódi csodákat alkothatsz.

Ha nálunk tanulsz, azt is pontosan fogod tudni, hogy mi az, amikor ez már nem elég és felszerelésben is bővíteni kell. Ebben pedig Kattanjki Klubtagként kérhetsz segítséget és egyedi ajánlatot a saját Fotoplus kapcsolattartódtól.

Bármilyen felszerelésed van is, a fotós tudás elengedhetetlen! Még a legdrágább gép és objektív sem fog önmagában szép képeket készíteni.

Hogyan segít neked a Kattanjki Klub?

Azt valljuk, hogy az igazán nagyszerű képeknek 5 összetevőjük van, és ebből csupán egy a technika:

  1. A pillanat és történet maga, amit megörökítünk
  2. A fények tudatos és okos használata
  3. A kompozíció, azaz az elemek elrendezése a képen
  4. A technika, gépbeállítások
  5. Az utómunka, képszerkesztés, retusálás

 

Tanfolyamaink rendhagyó módon foglalkoznak mind az 5 összetevővel, hogy minden helyzetből a lehető legtöbbet hozhasd ki. 

Hasonlóan gondolkodsz és szívesen csatlakoznál hozzánk? Keresd fel a Kattanjki Klub címlapját a további tudnivalókért!

További cikkek

Kattanjki online tanfolyam

Meg lehet tanulni fotózni online?

Az őszinte válasz az, hogy természetesen nem. Csakis úgy tanulhatsz meg fotózni, hogy mész és nyomod a gombot. Azaz gyakorolsz. Látni kell azonban, hogy ez