Pillanatvadász alapozó fotótanfolyam

Pillanatvadász alapozó online fotótanfolyam

A Pillanatvadász alapozó fotótanfolyam mindent tartalmaz, amire kezdő vagy újrakezdő fotósként szükséged lehet az induláshoz. A fejezetek legnagyobb része teljesen eszközfüggetlen, így jó szívvel ajánljuk abban az esetben is, ha mobillal fotózol.

Átvesszük a fotótechnika legfontosabb alapjait, az eszközök kiválasztásának és beállításának szempontjait. Képes leszel arra, hogy tudatosan állítsd be a fényképezőgépedet vagy a telefonodat, és végre el tudd készíteni azt a képet, amit szeretnél!

Foglalkozunk a kompozícióval, ami az elemek elrendezése a képen. Ha néhány apróságra figyelsz, azonnal szintet fogsz lépni a fotózásban! Talán nem is gondolod elsőre, hogy mennyit számít.

Ezután kerül terítékre a fények használata, ami nem meglepően az egyik legfontosabb a fényképezésben. Csak akkor születhet igazán erős fotó, ha érted és jól használod a fényeket!

Az online kurzus egyik nagy erőssége a fotósiskolák egyik legelhanyagoltabb témája: hogyan teremtsük meg a tökéletes pillanatot, amit megörökítünk. Talán azt gondolod, a legjobb pillanatok spontán születnek, pedig ez kifejezetten ritkán van így! Megtanulod, hogy hogyan készülj elő és hogyan irányítsd a fotózást, hogy igazán emlékezetes fotók szülessenek.

Végül pedig a képek utómunkája kerül terítékre, ahol szintén olyan értékes tippeket kapsz, amikkel azonnal szintet léphetsz a képszerkesztésben. A Lightroomot használjuk, azt a verziót, amihez hasonló akár mobiltelefonon is elérhető!

A Kattanjki Klubtagságod első 3 hónapjában ennek a videós tanfolyamnak az anyagát közösen dolgozzuk fel feladatokkal és élő adásokkal, kérdezz-felelekekkel kiegészítve. Már ennyi idő alatt látványos fejlődést érhetsz el, hiszen elsajátítod a tudatos fotózás alapjait!

Néhány vélemény a korábbi résztvevőktől:

“A Pillanatvadász alapozó tanfolyam minden perce aranyat ér… Mindenféle túlzás nélkül mondom ezt. Próbálkoztam eddig több tanfolyammal, akár ingyen YouTube videókból összelegózni az infókat, de volt fizetős online tanfolyam is. Eddig a legközérthetőbben tőled hallottam a fények témáját. Azt kell mondjam, hogy eddig ez volt a legjobb befektetésem a fotós képességeim fejlesztésébe! Óriási gratula a klubhoz, én nagyon örülök, hogy van ilyen lehetőség magyar nyelven!” – Nemes László

“Bárcsak akkor találtam volna ilyen tananyagot, amikor fotózni kezdtem. Mennyi bakit elkerültem volna…” – Simon Nilla

“Nagyon jó lett a Pillanatvadász alapozó fotótanfolyam, abszolút hiánypotló a szakmában! Szuperek a fényekről, a kompozícióról, a tervezésről szóló fejezetek. A tervezésről mi szinte egyáltalán nem tanultunk a suliban anno, nagyon hasznos, hogy ezt is belevettétek!” – Kovács Lídia

“Nagyon örülök, hogy az IGEN mellett döntöttem. 2 éve fotózom, jártam suliba is, mégis voltak, vannak hiányosságaim. Ingrid, ahogy a videókban bemutatod a különböző témákat, minden érthető, tiszta és összefogott. Örülök, hogy itt vagyok!” – Németh Margit

Az online tanfolyam résztvevőinek fotói:

Tanfolyam tartalom

1. Bevezetés
2. Fotótechnika
3. A fények
4. Kompozíció
5. A fotózás megtervezése
6. A fotózás irányítása
7. Utómunka
8. Képértékelések
1 / 2