Blog

Krizmanics Zoltán: “Szeretek egy olyan remek csoporthoz tartozni, akiknek szenvedélyük a fotózás”

Köszönjük Krizmanics Zoltán klubtagunk bemutatkozását, akinek a fotóitól nap mint nap leesik az állunk! Mind fotóival, mind hozzáállásával példát mutat és inspirál!

Szeretnél te is ehhez a közösséghez tartozni? Ha éppen nem vagyunk nyitva, megéri feliratkozni a várólistára, mert azonnal szólunk, ha nyitnak a kapuk!

“Talán én vagyok az a nem mindennapi fotós, aki bolhától az elefántig mindent is fotóz. Igen! A makrós virág- és gombafotóktól kezdve az univerzum legtávolabbi dolgait is fotózom távcsövemen keresztül.

Pécsett élek a párommal, aki nagyon türelmesen elviseli a fotós hobbimat, ami a nap legnagyobb részét kitölti a munkám mellett. Gyermekeim nagykorúak már és kirepültek, úgyhogy nem tudok kisgyermekes képeket készíteni már… kár.

Gyerekkoromban nekem is ott lógott a nyakamban az orosz filmes gép és minden nyaralást megörökítettem, több kevesebb sikerrel. 2015-ben vásároltam első Nikon tükrös gépemet, előtte kis compact gépeim voltak. Most Nikon Z6II és Sony A7IV milc gépekkel fotózok.

2017 óta érzem azt, hogy elindult valami komolyabb érdeklődés a fotózás iránt. Azon belül is a csillagos ég fotózása. Még 2016 telén kimentem a Zselicbe és felpillantottam az ottani csillagos égre és akkor döbbentem rá, mi is van felettünk, azóta foglalkozom asztrofotózással főleg asztrotájkép készítéssel.

Voltak és vannak is kitérőm más irányba, portré, esküvő baráti ismerős felkérésére, és szeretném ezt a vonalat tovább erősíteni, azért is csatlakoztam hozzátok.

Nagyon régóta kisérem nagy figyelemmel Ingrid munkáját, videóit. Nagyon tetszik és inspirál. A fotózást soha nem tanultam senkitől, mindent autodidakta módon tanultam meg egészen az utómunkáig. 

Jelen pillanatban inkább egy nagy lökés kellene a továbbiakhoz, nem hiszem, hogy a tudáshiány miatt vagyok most itt. De van mit tanulnom még. Kimondott példaképeim nincsenek , de van nagyon sok kedvenc fotósom. Szeretnék egy olyan remek csoporthoz tartozni, akik ugyanazt érzik mint én, hogy szenvedélyük a fotózás.”

Krizmanics Zoltán kihívás nyertese a Kattanjki Klubban, az “itt a tavasz” kihívás nyertese a Kattanjki Klubban

 

További cikkek

Kattanjki online tanfolyam

Meg lehet tanulni fotózni online?

Az őszinte válasz az, hogy természetesen nem. Csakis úgy tanulhatsz meg fotózni, hogy mész és nyomod a gombot. Azaz gyakorolsz. Látni kell azonban, hogy ez