Blog

Kissné Sefischer Dorina: “Kreatív ember vagyok, de a napi munkám során ezt túlzottan nem tudom kamatoztatni”

Köszönjük Dorina bemutatkozását! Fantasztikus látni a Klubban az ő lelkesedését, igazán motiváló a tevékenysége a többiek számára is.

Szeretnél te is ehhez a közösséghez tartozni? Ha éppen nem vagyunk nyitva, megéri feliratkozni a várólistára, mert azonnal szólunk, ha nyitnak a kapuk!

“Gyerekkorom óta foglalkoztat a fotózás, fellángolásszerűen már fotózgattam kisiskolásként filmes fényképezővel, és kamaszkoromban már egy digitális géppel, később pedig mobiltelefonnal.

Minimálisan szerkeszteni is megtanultam a képeimet autodidakta módon, de igazán tudatosság nem volt még sem a fotózásban, sem az utómunkában. Aztán háttérbe szorult az egész más elfoglaltságok mellett, viszont mindig is szerettem volna megörökíteni egy-egy szép vagy különleges pillanatot, emlékeket gyűjteni, amiket jó visszanézni.

Alapvetően kreatív ember vagyok, de a napi munkám során ezt túlzottan nem tudom kamatoztatni, úgy éreztem, szükségem van valamilyen elfoglaltságra, ahol kiélhetem a kreativitásom és ki tudok kapcsolni, le tudom vezetni a stresszt, alkothatok. Így döntöttem el nagyjából egy éve, hogy megtanulok fotózni, aztán meglátjuk, mit tudok kihozni majd belőle.

Mint sokan mások, én is elkezdtem böngészni a neten fotózással kapcsolatos tartalmakat. Így találtam rá Ingrid weboldalára és videóira. Rögtön meg is csináltam az ingyenes 4 hetes fotós tanfolyamot, ami jó irányt adott, hogy hogyan induljak el, utána pedig az utómunkába is elkezdtem belemélyedni és igyekeztem minél többet gyakorolni.

Azonban hiányzott egy átfogóbb tanfolyam, ahol online formában munka mellett is tudok folyamatosan tanulni, és hiteles visszajelzést is kaphatok a fotóimra, mert enélkül nehéz fejlődni.

Amikor ősszel elindult a Kattanjki Klub nem volt kérdés tehát, hogy csatlakozom, pont ezt kerestem! Tetszik az egész szemlélet, amit a klub képvisel és egy nagyon jó közösség gyűlt össze. Amióta csatlakoztam, sokkal többet fotózom, hiszen motiválnak a kihívások, házi feladatok és sokszor a többi klubtag is.

Kedvenc fotótémám az emberábrázolás, ebben szeretnék fejlődni a leginkább. Igyekszem megtalálni a stílusom, ezen folyamatosan dolgozom. Az utóbbi időben gyakran készítek önpontrékat is, rengeteg dolgot lehet gyakorolni ilyen módon. Az önportrézásban nagyon inspirált a Laki Bélával készített tananyag is.

Emellett szeretem kipróbálni magam több területen (átok vagy áldás, de sok minden érdekel). Mostanában szívesen készítek makró- és természetfotókat, szeretek kint lenni a szabadban és szeretném megmutatni a szépet vagy érdekest.”

Kissné Sefischer Dorina, az “ez a divat” kihívás nyertese a Kattanjki Klubban

További cikkek

Kattanjki online tanfolyam

Meg lehet tanulni fotózni online?

Az őszinte válasz az, hogy természetesen nem. Csakis úgy tanulhatsz meg fotózni, hogy mész és nyomod a gombot. Azaz gyakorolsz. Látni kell azonban, hogy ez