Blog

Kezdő fotós vagy? Így segít a Kattanjki Klub!

Talán ott tartasz, hogy nem úgy sikerülnek a fényképeid, ahogyan szeretnéd, és jó lenne jobb fotókat készíteni. Talán ott, hogy elkezdtél utánanézni a fotózásnak, de összezavart a sok információ és technika. Esetleg korábban már tanultál a fotózásról, de ez megkopott, így elölről kezdenéd. Ha bármelyik igaz rád, olvass tovább!

A Kattanjki Klubban arra törekszünk, hogy jól strukturált, alapoktól felépített tanfolyamokkal segítsünk neked már a legelső lépések megtételében is.

A tananyagok lépésről lépésre vezetnek végig a fotózás alapjain, így biztos lehetsz benne, hogy nem maradnak hézagok a tudásodban, és magabiztosan kezdhetsz neki a képek tudatos készítésnek. Legyen a célod akár a hobbid magasabb szintre emelése, akár esetleg később a fotográfus hivatás!

Tanulj kedved szerint a fotózásról

A Kattanjki Klub nemcsak a hivatásos fotósoknak szól, sőt. Célunk, hogy a fotózás iránt érdeklődő, lelkes hobbifotósokat is támogassuk a fejlődésben. Nincs is annál jobb, mint amikor a fotóid láttán a profik szája is tátva marad!

Azáltal, hogy a klubban tanulsz, nem kötelezed el magad a hivatásos fotós karrier mellett, de ha mégis úgy döntesz, akkor is segítünk elérni a céljaidat és megadunk minden szükséges tudást és támogatást.

Nem mindenkinek ugyanarra van szüksége. Pontosan ez az oka annak, hogy különböző tagsági szintek vannak a Kattanjki Klubban, hiszen egy kezdőnek teljesen feleslegesek a leghaladóbb utómunka technikák vagy éppen a a fotós vállalkozási ismeretek. Nem szeretnénk, ha olyasmiért kellene fizetned, amire még nincs szükséged, sőt esetleg soha nem is lesz!

Szintet fogsz lépni már 3 hónap alatt!

A klubban már 3 hónap alatt látványos fejlődést érhetsz fel, hiszen közösen dolgozzuk fel a Pillanatvadász alapozó fotótanfolyam anyagát. Az előre felvett videós tananyagok mellett házi feladatok is várnak, melyekre képértékelő élő adások során kapsz visszajelzést. Ez megadja neked azt a biztos alapot, amire a további tudást építheted! 

Teljesen rugalmasan, a saját időbeosztásod szerint haladhatsz, csak a házi feladatok leadási határideje és az élő adások időpontja fix. Az élő adásokról felvétel készül, amit utólag is visszanézhetsz, ha esetleg nem tudsz részt venni. A fix időpontok és a visszajelzések motiválnak majd arra, hogy velünk közösen haladj.

De tudd: nem fogunk beszállni a nagyotmondó versenybe és leígérni neked a csillagokat az égről! 3 hónap alatt még nem leszel profi fotós. A tudásnak be is kell épülnie, ami rengeteg gyakorlást kíván. A további fejlődés és építkezés pedig további hónapokat, akár éveket igényel. Ez külön művészeti ág és szakma, aminek komoly mélységei vannak!

A hibákból tanulsz, a visszajelzésekből épülsz! Így kapsz megerősítést és erősödik az önbizalmad. Maga a tanulás pedig élethosszig tart, hiszen mindig van hova fejlődni!

Hosszú távon is szeretettel látunk: fejlődési programod a következő 1-2 évre!

Azt nyugodt szívvel ígérjük meg neked, hogy ha legalább 1 évig velünk tartasz a klubban és becsületesen elkészíted a feladatokat és gyakorolsz önállóan, akkor képes leszel a tudatos fotózásra. A legtöbb fotózási szituációban fel fogod találni magadat önállóan és képes leszel legalább 2-3 általad kiválasztott témában állandó minőségben alkotni.

Az azt következő 1 évben pedig még tovább fejlesztheted a fotós tudásodat, amivel már “vérprofi hobbista” lehetsz vagy akár a hivatásos fotóssá válás útján is elindulhatsz. Az a tapasztalatunk, hogy a legtehetségesebb fotósoknak is szükségük van 2 évre ahhoz, hogy igazán kiválóvá váljanak és megtalálják a saját hangjukat. Ha már tudod, hogy ez az utad, akkor erről bővebben ITT olvashatsz.

Mit tanulhatsz meg a fotózásról egy év alatt?

A Kattanjki Klub tanfolyamait természetesen előre tervezzük és nagy tudatossággal építjük fel, hogy ne csak az alapokat sajátíthasd el, hanem folyamatosan fejlődhess. A célunk, hogy megérje számodra hosszú távon is a közösséghez tartozni! A tananyagok folyamatosan bővülnek, és az aktuális trendek mellett a tagok visszajelzései alapján is bővülnek.

A Kattanjki Klubban olyan “hétköznapi” fotótémákra fókuszálunk, amelyeket kezdő fotósként te is szeretnél megörökíteni. Portrék, családi pillanatok, a gyerekek fejlődése, utazások és események fotózásában segítünk fejlődni.

 • Fotózás otthon
 • Rendszervaku használata
 • Családi pillanatok
 • Őszinte gyerekportrék
 • Kifejező portrék: barátnőm/párom, barátom/párom
 • Szerelmes pillanatok
 • Események megörökítése
 • Állatbarát fotózás (házikedvencek)
 • Utazás a természetben és városban
 • Kreatív fotózás
 • Utcai fotózás

A témaváltoztatás jogát fenntartjuk, hogy alkalmazkodhassunk a tagok visszajelzéseihez, illetve az aktuális trendekhez.

Emellett megtanulhatod a fotóidat szerkeszteni a Lightroom segítségével. Már a Pillanatvadász csomagban is hozzáférsz a Lightroom Mastery kurzus teljes anyagához, amely az alapoktól a profi szintig segít abban, hogy a legtöbbet tudd kihozni a fotóidból. Emellett önálló képszerkesztő videókkal a Photoshop szerkesztésbe is betekintést kapsz.

Támogató közösséget, folyamatos mentorálást nyújtunk!

A Kattanjki Klub közel sem csak egy online kurzus, hanem egy aktív és támogató közösség is. Az előfizetői csoportban, élő adásokon és a személyes klubtalálkozókon hasonló gondolkodású tagokkal kapcsolódhatsz, új barátokra lelhetsz.

Találhatsz a környékeden élő fotóstársat, akivel tanulhattok, gyakorolhattok együtt. Aki megveregeti a válladat, ha ügyes vagy, aki szól, ha esetleg valamit csinálhatnál jobban. Segíthetsz és segítséget is kaphatsz, inspirálódhatsz és inspirálhatsz másokat. Egy közösség akkor működik igazán, ha mindenki tesz bele!

A kihívásokkal, házi feladatokkal és képértékelésekkel biztosítjuk, hogy mindig legyen olyan feladat és visszajelzés, ami segít neked az alkotásban. Nemcsak hiszünk benne, de folyamatosan be is bizonyítottuk számos alkalommal, hogy milyen hatékony eszköz ez a fejlődésre.

Melyik tagság való kezdő fotósoknak?

A Kattanjki Klubban különböző tagsági szintek közül választhatsz, hogy csak azért fizess, amire tényleg szükséged van. Ha teljesen kezdő vagy és az alapoktól indulnál, akkor a Pillanatvadász csomag való neked

Ha viszont azonnal mélyvízre vágysz, és érdekelnek olyan haladó fotótémák is, mint a profi portré, esti tájfotózás vagy esküvőfotózás, akkor válaszd a Képvarázsló csomagot! (A kezdő tananyagokhoz ebben az esetben is hozzáférsz!) A Képvarázsló csomaggal hozzáférsz a Photoshop Mastery online tanfolyam teljes anyagához is, amely az alapoktól a profi szintig juttat el, és segít azoknak a retusproblémáknak a megoldásában, amelyekkel fotósként gyakran szembesülsz. Emellett további profi képszerkesztő videók is segítik, hogy még tudatosabban és kreatívabban használhasd ezt a képszerkesztő programot.

Belevágnál? Tarts velünk!

Ha a Klub éppen nincs nyitva, akkor jelentkezz a nyitási értesítőnkre, hogy ne maradj le a következő csatlakozási lehetőségről!

További cikkek

Kattanjki online tanfolyam

Meg lehet tanulni fotózni online?

Az őszinte válasz az, hogy természetesen nem. Csakis úgy tanulhatsz meg fotózni, hogy mész és nyomod a gombot. Azaz gyakorolsz. Látni kell azonban, hogy ez