Blog

Képszerkesztésről szeretnél tanulni? Ezt adja neked a Kattanjki Klub!

Ha ismered a Kattanjki Klub alapítójának, Ihász Ingridnek a munkásságát, akkor tudod, hogy a nagy kedvence a Lightroom és Photoshop utómunka, illetve a fotós marketing. 

Ingrid utómunka tanfolyamait eddig csak önállóan, örökös eléréssel lehetett megvásárolni, most viszont tagsági rendszerben is elérhetők!

A Kattanjki Klub előfizetéssel addig férsz hozzá a tananyagokhoz, amíg aktív előfizetéssel rendelkezel.

(Ha te már korábban vásároltál utómunka tanfolyamot Ingridről, akkor egyrészt élvezheted a már megszerzett tudást, másrészt örökre eléred őket a dreamworldphoto.hu oldalon. A Kattanjki Klub indulása semmilyen formában sem érinti azokat a kurzusokat, amiket korábban megvásároltál a dreamworldphoto.hu oldalon.)

A Kattanjki Klub tagság különböző szintjein különböző utómunka tanfolyamok érhetők el. Ennek az az oka, hogy egy kezdőnek nem ugyanarra van szüksége, mint egy haladónak vagy éppen egy fotós vállalkozónak. Teljesen felesleges lenne olyanért fizetned, amit nem használsz ki!

A képek válogatása, kategorizálása és szerkesztése a Lightroom segítségével

Lightroom Mastery tanfolyam a Kattanjki Klub tagság minden szintjén elérhető. A Lightroom Mastery kurzussal megtanulod a Lightroom Classic használatát teljesen az alapoktól. Megismered a profi nyerskép kidolgozást és azt, hogy hogyan tölthetsz kevesebb időt az utómunkával. A kurzus önálló képszerkesztéseket is tartalmaz, hogy megtanulhasd, hogyan alakíts ki egyéni színvilágú képeket. Az 5 órás kurzust kiegészítik a frissítésekről készült videók is.

Úgy gondoljuk, hogy kezdő fotósként bőven elegendő Lightroommal (vagy Adobe Camera Raw-val) utómunkázni. Ha elsajátítod a nyerskép kidolgozás minden csínját bínját, akkor érdemes a következő szintre lépned, ami már a Photoshop használatát is magában foglalja.

Ebbe már a Pillanatvadász tagsággal is betekintést kaphatsz, hiszen a részét képezi a Drámai ég képszerkesztés és az Őszi erdő teljes utómunka folyamat képszerkesztő videó is. Ezekben egy-egy kép teljes utómunkáját követheted végig, sőt még a portré retusálásba is kapsz egy kis betekintést!

Böngészd bátran a Kurzusok oldalát, ahol cimkék jelzik, hogy melyik tanfolyam melyik előfizetői szinten érhető el!

Profi utómunka a Photoshoppal

A Képvarázsló tagság már komoly szintlépést jelent, ezt ajánljuk a haladóbb hobbi és profi fotósoknak. Ezzel már hozzáférsz a Photoshop Mastery kurzus anyagához is.

Photoshop Mastery online tanfolyam mindent tartalmaz, amit az Adobe Photoshopról fotósként tudnod kell. Teljesen az alapoktól indul és a profi szintig juttat el, 100%-ban gyakorlati tudásanyaggal. Neked szól, ha szeretnél szintet lépni az utómunkában, magabiztosan használni a profi retusálás technikáit, és akár magasabb árat kérni a fotós munkádért. Olyan konkrét fotós kérdésekre is választ kapsz, mint a fények formálása, a haladó színezés, vagy akár olyan problémákat is meg tudsz majd oldani, mint a toka vagy a szemüvegbecsillanás eltüntetése. Ezt az összesen több, mint 7 órás online videós anyagot is frissítések egészítik ki. Például a generatív mesterséges intelligencia (Generative Fill) használatáról.

A már említett Drámai ég képszerkesztés és Őszi erdő teljes utómunka folyamat mellett a Képvarázsló tagság további képszerkesztő videókat is tartalmaz. A Fine Art képszerkesztés és kompozit készítés tanfolyammal betekintést kapsz a művészi képszerkesztés és montázs készítés folyamatába. A Parti naplemente teljes képszerkesztéssel pedig megint csak egy teljes utómunka folyamatot követhetsz végig, beleértve a portré retus legfontosabb technikáit is.

Ha a Fénymester csomagot választod, amit a fotós vállalkozóknak ajánlunk, akkor még két további utómunka tanfolyamhoz is hozzáférsz. A Photoshop Fine Art portré retus tanfolyammal elsajátíthatod a fine art portrék kidolgozásának legjobb technikáit. A Photoshop Magazin portré retus tanfolyammal pedig olyan szintre emelheted a tudásodat, amivel akár retusőrként is megállod a helyedet.

Ugye tudod, hogy ha magas szinten utómunkázol, az emeli a fotóid értékét, és profi fotósként magasabb árat tudsz kérni a munkádért?

Böngészd bátran a Kurzusok oldalát, ahol cimkék jelzik, hogy melyik tanfolyam melyik előfizetői szinten érhető el!

Erre van szükséged? Csatlakozz hozzánk!

Ha a Klub éppen nincs nyitva, akkor jelentkezz a nyitási értesítőnkre, hogy ne maradj le a következő csatlakozási lehetőségről!

További cikkek

Kattanjki online tanfolyam

Meg lehet tanulni fotózni online?

Az őszinte válasz az, hogy természetesen nem. Csakis úgy tanulhatsz meg fotózni, hogy mész és nyomod a gombot. Azaz gyakorolsz. Látni kell azonban, hogy ez