Blog

Fotózásról szeretnél tanulni? Erre számíthatsz a Kattanjki Klubban!

Sokan azt hiszik, hogy a fotóklubok és online tanfolyamok csak a kezdő fotósoknak szólnak. A másik gyakori tévképzet, hogy online anyagokból nem lehet hatékonyan fotózásról tanulni. A Kattanjki Klub a legjobb bizonyíték arra, hogy mennyire nincs így!

Nálunk minden fotós talál olyan tananyagot, ami neki szól! Legyen akár teljesen kezdő, akár haladó vagy profi!

A kurzuskönyvtár folyamatosan bővül, havonta érkeznek új fotós tananyagok. Óriási öröm és büszkeség a számunkra, hogy Magyarország legjobb fotósai fogadják el a felkérésünket és oktatják ezt az összetartó közösséget!

Ha kíváncsi vagy, böngészd bátran a fotós Kurzusok oldalát! A tanfolyamoknál cimkék jelzik, hogy melyik előfizetési szinten érhetők el (Pillanatvadász, Képvarázsló vagy Fénymester)!

Ebbe a bejegyzésbe néhány olyan tanfolyamot gyűjtöttünk össze, amiről biztosan érdemes tudnod!

Pillanatvadász alapozó online fotótanfolyam Ihász Ingriddel

Pillanatvadász alapozó fotótanfolyam mindent tartalmaz, amire kezdő vagy újrakezdő fotósként szükséged lehet az induláshoz. A leckék legnagyobb része teljesen eszközfüggetlen, így jó szívvel ajánljuk abban az esetben is, ha mobillal fotózol.

Átvesszük a fotótechnika legfontosabb alapjait, az eszközök kiválasztásának és beállításának szempontjait. Képes leszel arra, hogy tudatosan állítsd be a fényképezőgépedet vagy a telefonodat, és végre  el tudd készíteni azt a képet, amit szeretnél!

Ezután kerül terítékre a fények használata, ami nem meglepően az egyik legfontosabb a fényképezésben. Csak akkor születhet igazán erős fotó, ha érted és jól használod a fényeket!

Foglalkozunk a kompozícióval, ami az elemek elrendezése a képen. Ha néhány apróságra figyelsz, azonnal szintet fogsz lépni a fotózásban! Talán nem is gondolod elsőre, hogy mennyit számít.

Az online kurzus egyik nagy erőssége a fotósiskolák egyik legelhanyagoltabb témája: hogyan teremtsük meg a tökéletes pillanatot, amit megörökítünk. Talán azt gondolod, a legjobb pillanatok spontán születnek, pedig ez kifejezetten ritkán van így! Megtanulod, hogy hogyan készülj elő és hogyan irányítsd a fotózást, hogy igazán emlékezetes fotók szülessenek.

Végül pedig a képek utómunkája kerül terítékre, ahol szintén olyan értékes tippeket kapsz, amikkel azonnal szintet léphetsz a képszerkesztésben. A Lightroomot használjuk, azt a verziót, amihez hasonló akár mobiltelefonon is elérhető!

A Pillanatvadász alapozó online fotótanfolyamot feladatok, élő adások és kérdezz-felelekek egészítik ki, beleértve egy nagy képértékelő élő adást is. Van lehetőséged akár az egész tanfolyamot azonnal megnézni, amikor csatlakozol, de még jobb, ha együtt vesszük át! Így fel tudod tenni a kérdéseidet és a fotóidra is kaphatsz visszajelzéseket. Végre egy olyan online tanfolyam, ami tényleg interaktív!

A Pillanatvadász fotótanfolyamhoz az előfizetés bármelyik szintjén hozzáférsz, hiszen az a cél, hogy azonos, szilárd alapokról induljon mindenki.

Őszinte női és férfi portrék Schram Andrással

Schram András nemzetközi szinten elismert fotográfus, Magyarország legkiválóbb portréfotósa. Akár kezdőként, akár haladóként vágsz bele ebbe a Képvarázsló szinttől elérhető kurzusba, igazi mestertrükköket tanulsz majd.

András nemcsak fotóival, hanem a személyiségével is hatalmas hatást gyakorol az emberekre. Mestere annak, hogy olyan őszinte érzéseket hozzon elő bárkiből, amitől igazán kiváló portrék készülhetnek róla.

Ebben a Kattanjki Klub számára készült exkluzív és rendkívül komplex tananyagban mindent megmutat lépésről-lépésre.

Esti városi tájképfotózás Nagy Zolival (Zolixplorer)

Mi a titka a részletgazdag, látványos városi tájkép (cityscape) fotóknak? Ebben a Képvarázsló szinttől elérhető oktatóanyagban Nagy Zoltán, azaz Zolixplorer lépésről-lépésre végigvezet téged, hogy hogyan kell zajmentes és részletgazdag képet készíteni rossz, vagy extrém fényviszonyok között egy településről. Olyan helyszínekről, ahol a mesterséges és a természetes fények keverednek egymással.

A tananyag letölthető RAW fájlokat is tartalmaz, így a fotót magad is megszerkesztheted a videóban látottak alapján!

Lifestyle családi fotózás Akszjonovics Aljonával és Ihász Ingriddel

Nem titok, hogy a Kattanjki közösséget fotós anyukákkal hoztuk létre. A családi fotózás mindenkinek a szíve csücske, legyen szó akár a saját családunk, akár mások családjának a fotózásáról. Éppen ezért a Képvarázsló tagságtól elérhető a Kattanjki Családfotózás tanfolyam anyaga is, amelyet Akszjonovics Aljona és Ihász Ingrid oktat.

Ezen a rendhagyó családi fotózás online tanfolyamon betekintést kaphatsz a családi fotózás elméletébe és gyakorlatába, beleértve a hatékony üzleti folyamatokat és a marketinget is. A kurzushoz kültéri és beltéri werk videó is tartozik, amelyből mély gyakorlati tudásra tehetsz szert.

Házi stúdió építése és családi fotózás Trszkits Gabival

Szeretnéd megörökíteni a varázslatos családi hangulatot? Akár a saját családodról, akár ügyfelekről készítesz fotókat, segítségedre lesz ez az egyedülálló videós kurzus, amely Képvarázsló szinttől érhető el.

Megtanulhatod, hogyan hozhatsz létre karácsonyi stúdiót akár a saját otthonodban. Csak néhány négyzetméteres hely és egy csipet kreativitás szükséges hozzá!

Trszkits Gabi megmutatja neked, hogy hogyan készülj elő a fotózáshoz, milyen felszerelésre és beállításokra van szükséged, hogyan irányítsd a családot. A fotós werk videóban végigkövetheted a teljes folyamatot, beleértve a legjobb képek kiválogatását és utómunkáját is.

Akár kezdő, akár haladó fotós vagy, ez a kurzus segít abban, hogy a saját dekorral is egy kis egyediséget csempéssz a képeidbe. A családi fotózás tapasztalatait pedig természetesen nemcsak karácsonyi fotózáshoz használhatod, hanem az év bármelyik szakaszában. Gabi bepillantást enged a saját stílusának kialakításába és azokba a trükkökbe, amelyekkel érzelmes és spontán hatású képeket készíthetsz.

Kíváncsi vagy, hogy a következő egy évben még milyen tananyagokra számíthatsz? Nézd meg ezeken az oldalakon:


Készen állsz? Várunk szeretettel!

Ha a Klub éppen nincs nyitva, akkor jelentkezz a nyitási értesítőnkre, hogy ne maradj le a következő csatlakozási lehetőségről!

További cikkek

Kattanjki online tanfolyam

Meg lehet tanulni fotózni online?

Az őszinte válasz az, hogy természetesen nem. Csakis úgy tanulhatsz meg fotózni, hogy mész és nyomod a gombot. Azaz gyakorolsz. Látni kell azonban, hogy ez