Blog

Bognár-Wicker Nikoletta: “Jó érzés tartozni valahova, ahol egy nyelvet beszélünk”

Nagy öröm olvasni Nikoletta szavait, és bemutatkozását, köszönjük! Szuper látni a fejlődését és azt, hogy a Kattanjki Klub csak megerősítette abban, hogy a fényképezés az, ami igazán neki való kreatív tevékenység.

“Niki vagyok, a tökéletlen hétköznapi pillanatokat igyekszem megragadni képeken keresztül. Szerencsére a kisfiam bőven szolgál ilyen pillanatokkal, de célom, hogy más családok számára is megörökíthessem az ő saját kis történéseiket ebben a dokumentarista szemléletben.

Hogy mit is jelent számomra a fotózás? Egy imádott hobbit? Szenvedélyt? A lelassulás lehetőségét ebben a rettenetesen pörgős világban? A pillanat konzerválását? Ablakot a világra? Gondolatok/érzések/hangulatok tükörképét? Talán egy kicsit mindegyiket.

Számtalan kreatív tevékenység talált meg életem során, de egyedül a fényképezés maradt meg tartósan közülük – lehet, hogy pont azért, mert ennyi mindent tudott és tud adni az embernek.

Eleinte nálam is, mint mindenkinél kattintgatásnak indult. Évekig elvoltam a felhők, virágok, bogarak bűvkörében, aztán hirtelen azon kaptam magam, hogy egy képzésen ülök 2021-ben, ahol ki szeretném deríteni, van-e bennem több, mint valaki, aki szimplán csak szereti lefotózni mindazt, ami körülveszi.

Már viszonylag stabil alapokkal, de még mindig erre a kérdésre kerestem a választ akkor is, amikor tavaly ősszel szembejött velem a Kattanjki Klub Ingriddel, valamint egy igazán egyedülállóan ütős mentorcsapattal, én pedig azonnal éreztem, hogy ez lesz az a hely, az a közeg, ahol közelebb kerülhetek a megoldáshoz.

Életem legjobb döntése volt, hogy beléptem, mert ezalatt a néhány hónap alatt is jóval többet kaptam, mint amire a csatlakozáskor számítottam. A tanulás, a saját határaim túllépése, és új irányzatok felé indulás mellett új barátságok, ismeretségek is megtaláltak, és azt hiszem, mindezek ötvözete teszi igazán értékessé a Kattanjki közösségét.

Jó érzés tartozni valahova, ahol egy nyelvet beszélünk, ahol kölcsönösen húzzuk, segítjük egymást, ahol minden nap motivált marad az ember arra, hogy mindig, minden nap a tegnapinál eggyel jobb fotót készítsen.”

Bognár-Wicker Nikoletta, a készülődés kihívás nyertese a Kattanjki Klubban

További cikkek

Kattanjki online tanfolyam

Meg lehet tanulni fotózni online?

Az őszinte válasz az, hogy természetesen nem. Csakis úgy tanulhatsz meg fotózni, hogy mész és nyomod a gombot. Azaz gyakorolsz. Látni kell azonban, hogy ez